ГЕРБ: Кирил Петков нарушава интересите на българските граждани за Шенген

Кандидатът за премиер на ГЕРБ Даниел Митов 1

Министър-председателят Кирил Петков нарушава интересите на българските граждани за влизане на страната ни в Шенген. Това заявиха от ГЕРБ в кулоарите на парламента, коментирайки изказването на премиера от по-рано днес.

Като импровизация определи тези думи на премиера зам. председателят на ГЕРБ Даниел Митов. „По негов си страхотен начин се опитва да се хареса на някого. Да каже на кого“, каза той и добави, че ЕК има няколко призива страната ни да бъде присъединена към шенгенското пространство.

Той попита дали Петков е уведомил Рюте, че в България е нараснала контрабандата на цигари, както и мигрантският поток от Турция. „Западните ни партньори виждат и усещат засилилия се миграционен натиск. Ако Петков не е уведомил холандския си колега, значи го е излъгал“, допълни Митов, като посочи, че по време на управлението на ГЕРБ миграцията е била нулева, а контрабандата е била 1,3%.

„Като че ли стана тенденция българският министър-председател да отива в Брюксел и да очерня репутацията на България. Не е това начинът, а начинът е като покаже програма на правителството или да показва поне каква политика е имала досега страната по отношение на Шенген, защото българските граждани очакват да бъдат в ядрото на ЕС“, добави зам.-председателят на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ