Проф. Константинов: Радев се опитва да предотврати катастрофа на кабинета

проф. Михаил Константинов

„Румен Радев вече го играе премиер. Трябва да внимаваме, че 100-те дни на толеранс понякога водят до катастрофа, която президентът се опитва да предотврати. Каквото и да се случи обаче с правителството, той вече се е закачил за него“. Това заяви пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов.

Росен Карадимов допълни, че държавният глава се опитва да запълни вакуума на липсата на лидерство и посока. Според него все още не е ясна например политиката ни спрямо Северна Македония. Той каза още, че много бързо може да се стигне до разрив в коалицията заради неспазване на договора.

„Кирил Петков и Асен Василев не се стремят да направят партия, а именно партиите са носителите на политиката. Аз не виждам как ще участват на местните избори. Не можем да правим политически изобретения. Колко българи могат да назоват имената на трите формации, които са мандатоносител?“, попита реторично анализаторът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ