Поне 200 двойки избраха да минат под венчило на огледалната дата 22.02.2022 г., която е единствена за хилядолетието

сватба бсп

Поне 200 двойки избраха да минат под венчило на огледалната дата 22.02.2022 г., която е единствена за хилядолетието и освен това се пада и във вторник.

През изминалата година се наблюдава истинска истерия за вдигане на сватби, като скокът в някой области е до 50 на сто. Това показа проверка на „Монитор“ за интереса на младоженците към любопитното съвпадение на цифри.

80 двойки са резервирали датата 22 февруари 2022 г., за да сключат граждански брак. Това съобщиха за „Монитор“ от Столичния дом за радостни обреди и уточниха, че заради големия интерес ритуалните зали ще работят с удължено работно време в този ден. Миналата година едва шест двойки в столицата са си казали „Да” на 22 февруари, но тогава в датата имаше и 1-ца заради годината.

„Винаги е имало бум на сватбите на огледални дати, независимо дали е делничен или празничен ден“, обясниха от Столичния дом за радостни обреди и добавиха, че тази мода тръгва от Холандия още тази година са подадени 156 заявки за записвания за обредните зали в София, от които 73 онлайн, чрез услугата за резервиране на дата за сключване на граждански брак, която стартира миналата година.

През мината година броят на сватбите в столицата е бил малко над 5 000. 2020 г. Беше значително по-слаба и е със силно изразен отлив на сватбените церемонии – едва 4372 броя, отчетоха от Столичния дом за радостни обреди. През 2019 г. двойките, които са положили подписа си са били близо 5 900.

Въпреки че през последните години увеличаването на смесените бракове се е превърнало в устойчива тенденция, по време на пандемията се наблюдавал спад, защото и влизането в България от определени страни става по-трудно. „Трябва да отбележим и тенденцията за увеличаване броя на легализациите на бракове между българи сключени в чужбина“, допълниха от дома за радостни обреди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ