Проф. Георги Близнашки: Историята с кюлчетата и чекмеджетата беше специално изфабрикувана

георги близнашки

„Историята са кюлчетата и чекмеджетата беше специално изфабрикувана. „Барселонагейт е дъвка, от която нищо не излиза“, каза в ефира на БНТ бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

препоръчано
„Докато се борим с корупцията, ние се приплъзнахме от парламентарна република към личен режим. Радев си позволи да вземе страна и накрая имаме негово правителство. Сега той се опитва да се дистанцира, защото нещата вървят към катастрофални последици. Той го усеща. Не им се получи революцията през 2020 г.“, поясни проф. Близнашки.

Той се подигра с идеята на Кирил Петков да си внесем главен прокурор от чужбина. „Няма как да стане. Истината е друга – чужди сили искат да се намесят в нашата съдебна система. Дошло ми е до гуша руски възпитаници да стават хиперактивни привърженици на САЩ. Искат да са носители на промяната, но не им се получава. България ще плати висока цена“, каза проф. Георги Близнашки.

Прокуратурата под ръководството на Гешев бръкнала в стари рани и затова била офанзивата срещу него. „В момента, в който тя запретна ръкави, настъпи голямата паника. И Гешев се превърна в някакво страшилище. Те създават истерия, но не могат да намерят формалния повод. Гешев е много по-добър юрист от тези, които в разните комисии са се събрали да го изслушват. Искат да овладеят съдебната власт“, уточни професорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ