Корнелия Нинова готви извънредно изявление за оръжейния износ за Украйна

payimage-512538

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще даде извънредно изявление във връзка с излязлата в медиите информация за оръжейния износ в Украйна. съобщава Фактор

Вчера руското издание „Интерфакс“ обяви сензационно, че сепаратиската Донецка народна република (ДНР) е обстрелвана уж от украинците със снаряди, произведени в Българи. Медията се позова на изявление на Едуард Басурин, представител на „Народната милиция“ на сепаратистката „ДНР“

„По време на обстрела на село Зайцево (южно)  са използвали 30-мм снаряди RHV-HEF за автоматичен гранатомет, произведен от българския завод „Арсенал“, каза Басурин, цитиран от Интерфакс.

Изданието припомня, че завод „Арсенал“ се намира  в България. Той е частно дружество (акционерно дружество), най-старият производител на оръжие в страната и основен износител на огнестрелни и други видове оръжия. Свързаната с Кремъл агенция RIA FAN, контролирана от бизнесмена Евгений Пригожин, свързва „Арсенал“ с българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ