Иво Инджов: Кирил Петков = Корпоративен Популизъм в Политическата Комуникация

e63f1abb6bf754f29a057c14f0dacec1

Кирил Петков = Корпоративен Популизъм в Политическата Комуникация…

Това – по повод на „слизането“ му при протестиращите от „Възраждане“.

Мисля, че за втори път допуска грешка, като се опитва в стил на широко скроен демократ да инкорпорира, в случая да обезсили чрез привличане, небезопасната протестна дейност на радикалната национапопулистка партия. Тя протестира не само срещу зеления сертификат, ваксините и маските…

Първият път Петков сгреши със създаването на работна група с участието и на „експерти“ от „Възраждане“, пак по проблема за зеления сертификат и за това как (да) се противодейства на коронавируса. Един вид, докато уж търсеше някакво помирение, вкара вълка в кошарата…

Заиграването с партия, чиито представители се опитаха да нахлуят в НС, а депутатите й се изплюха в лицето на управляващите с демонстративното неспазване на антиковид мерките в парламента, е израз на голяма заблуда с кого и по-точно – с какво си имаш работа. Или на нещо по-лошо. Може би ставаме свидетели на опит за размиване на отговорността за провала на цялостната анти ковид политика на правителството и неспазването на непопулярните мерки, които и ПП не пожела да приложи.

Правителството на четворната коалиция, както и двете служебни правителства, впрочем, се издъниха и с ваксинационната кампания, и с налагането на зеления сертификат.

Но най-големият им провал в това отношение е, че и те, както фейсбук конспираторите и провокаторите, се правят, че не виждат хилядите загубени животи или пък в най-добрия случай се опитват да оправдават ситуацията със заварените проблеми на здравната система. Така затвърдихме имиджа си на двойкаджиите на Европа.

На този фон, независимо какви са били подбудите при „слизането“ на Петков при „народа“, то си е чист политически автогол.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ