От „Възраждане“ нахокаха Външно министерство заради българите в Украйна

Image 2

Министерството на външните работи (МВнР) да разкрие допълнителни телефонни линии за връзка с българските и украински граждани, които искат да се приберат в България. За това настоя на брифинг в парламента Костадин Костадинов, председател на парламентарната група на „Възраждане“.

Костадинов обяви, че разполагат с десетки сигнали за изключително много проблеми с наши сънародници, които искат да напуснат Украйна. По думите му това са както български граждани, така и българи с украинско гражданство. Той обясни, че много по-голям е проблемът за българите с украинско гражданство, които в момента не могат да напуснат Украйна.
„Има още една категория граждани, които също попадат в това положение на блокада и това са украински граждани, които са женени за български граждани и които, по една или друга причина, в момента се намират в Украйна“, посочи депутатът.

Във всички тези десетки сигнали, които получихме от вчера до днес, отговорът, който получават от българското посолство, е нулев, каза Костадинов и настоя за допълнителни телефонни линии за връзка.

Костадинов отбеляза, че националният празник на България е само след няколко дни и призова за уважение към България и към българския народ, както и за недопускане на създаване на паника и психоза в обществото. По думите му няма нормален български гражданин, който да иска присъединяване на България към конфликта.

От „Възраждане“ съобщиха, че са внесли законопроект за закриване на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската армия. Цончо Ганев мотивира направеното предложение със службата на българските офицери в името на България. Той заяви, че това не са доносници, а хора, които са част от военното разузнаване и служители на дипломатически мисии, които са рискували живота си за България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ