Росен Плевнелиев към Кирил Петков: Отървете се от министър, който не допринася за държавата

payimage-517904

Емоционални са думите на президента на Украйна Зеленски, с които се обръща към народа си: „Това е нашата земя, нашата страна, нашите деца. Ще защитим всичко това!“ Така той мотивира народа си. Така действа един президент, заяви за bTV Росен Плевнелиев, президент на България през 2021-2017.

Той разказа, че се е чул по телефона с бившия президент на Украйна Виктор Юшченко, когото руснаците се опитали да отровят като бил на власт. Според Юшченко имало сценарий да се инсталира марионетен режим в Украйна. Той предположил и кой ще е държавен глава – Виктор Медведчук, близък приятел на Путин с 3 тв канала.

„Путин има железен юмрук, но няма да спечели сърцата на украинците. Както казват те свободата е религия. Сега в Украйна събитията по нищо не се различават от станалото в България на 9 септември 1944 г.

Второто важно нещо според Юшченко е идеята на Путин за денацификация, готви се геноцид.

Западът вече разбра на какво е способен руският президент. Но когато той иска да се съобразяват с неговата воля, виждаме безчинствата му, мълчим и не заявяваме ясно че това не може, трябва да се срамуваме.

Очаквам ясно позиция на нашето правителство за НАТО и ЕС. Подкрепям инициативата за оставка на военния министър Стефан Янев. Не е вярна тезата, че тук всичко е спокойно. Ние бяхме подложени на мощна хибридна и киребатака, а в Черно море всичко ври и кипи. Държа на оставката на министър Янев.“

Плевнелиев се обърна към премиера Кирил Петков: „Отървете се от министър, който не допринася за държавата, започнете с това да купите моредерни радари, действайте сега и веднага.“

Бившият президент на България обясни, че страната ни не може да окаже военна помощ на Украйна, но трябва да достави оръжие, храни и всякакви други помощи.

„Ако бях на мястото на Зеленски, нямаше да преговарям с диктатора. Зеленски е легенда заедно с Юшченко“, допълни Плевнелиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ