Приятелите на джигита от Петрич го издъниха в съда: Натискаше газ, спирачка и дърпаше ръчни! Молихме го да спре…

За защитата на 18-годишния младеж бе ангажиран адвокат Иво Стефанов. Георги се е признал за виновен по обвинението, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна повреда при пътно-транспортното произшествие при което пострадаха двама младежи – на 17 и 15 години. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и трите момчета, които са се возили с него, пише struma.bg.

Те подробно описват как е форсирал колата, как е натискал газ и после спирачки, вдигал е ръчната и правил дрифтове. Приятелите му го умолявали многократно да спре, но той не се вслушал. Каква е причината за пътния инцидент предстои да се изясни от автотехническата експертиза. Георги е имал шофьорска книжка от месец юни. За последните 3 месеца, той има 22 излизания извън страната, повече през ГКПП- Златарево.

Това е посочено от прокурора като илюстрация, че е мобилен и съществува опасност да се укрие. Адвокатът му е изтъкнал, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия, освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото. Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото.

Определението на РС- Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък. Трима приятели возили се в злополучния „Опел“ „заковаха“ 18г. Георги с признание в съда: Форсираше колата, дърпаше ръчната и правеше дрифтове, многократно го молехме да спре, но не ни послуша!За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ