Рекорд: Руснаците са изтеглили от банките рекордните 1,4 трлн. рубли в петък

банка

Руски граждани са изтеглили в петък, 25 февруари, рекордните 1,4 трлн. рубли. Това съобщи днес на страницата си във „Фейсбук“ в. „Комерсант“, достъпът до чиито сайт от няколко дни е подложен на хакерски атаки.

Предишният рекорд в тегленето на налични средства от руските банки, отбелязан на 24 февруари, е надминат 12,5 пъти, информира РИА Новости, позовавайки се данни на Руската централна банка (РЦБ)

По-рано централната банка съобщи, че е увеличено предоставянето на пари кеш на банките за зареждане на банкомати на фона на нарасналото търсене.

РЦБ реши днес да повиши водещата си лихва до 20 процента с цел поддържане на финансовата и ценова стабилност и защита спестяванията на гражданите от обезценяване, припомня „Комерсант“.

Европейският съюз съгласува по-рано замразяване на активите на РЦБ, което ще засегне около половината от златно-валутните резерви на институцията, посочи Еврокомисията. Мярката е част от санкциите, наложени заради инвазията в Украйна. Великобритания и САЩ също обявиха, че забраняват финансовите операции с РЦБ и руското министерство на финансите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ