Хаджигенов напсува в ефир руския посланик, Райчев и Василев напуснаха студиото

адв. Николай Хаджигенов

Част от гостите в сутрешния блок на Нова тв станаха по време на интервюто и си тръгнаха.

Тръгнаха си огорчени от думите на адв. Николай Хаджигенов, който използва нецензурни думи по отношение на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Той разказа, че е видял лично с очите си на страницата на на руското посолство във фейсбук публикация, в която посланикът нарича България подлога.

Как се чувствате като подлога, г-н Райчев?, попита Хаджигенов.

След което адвоката прати Митрофанова на …, а Андрей Райчев нарече ситуацията и поведението на адвоката безобразие, стана и си тръгна от студиото. Последва го и социологът Слави Василев.

Смяната на Стефан Янев в момента е грешка. Неговата смяна няма да доведе до нищо по отношение на външната ни политика, а само ще нагнети вътрешнополитическо напрежение. Той има малко по-умерена позиция и смятам, че тя е в интерес на България, на обществото ни, коментира преди да напусне студиото на Нова тв Слави Василев.

Смятам, че правителството ни трябва да приема и по-различни гледни точки. Смятам, че като е написал статус във фейсбук Янев не променя нито отношението на правителството към войната в Украйна, нито отношението на хората към войната. В момента се създава едно напрежение, от което няма нужда, посочи той.

Неутралната позиция е България да отстъпи крачка назад, да не се бърка. Разбира се, че никой не подкрепя войната. Но всичко това, когато приключи, ние ще продължим да купуваме газ от Русия и да чакаме руски туристи, посочи той.

Такава беззъба политика е зло, както войната е зло, а Путин е агресор. Дори неутрални държави като Япония в крайна сметка взеха позиция и сега изпращат на Украйна всичко, от което има нужда – включително и оръжие, коментира в отговор Николай Хаджигенов.

България е в сложна ситуация. Янев просто трябваше да замълчи, защото България в тази ситуация не може да посочи сама себе си като изключение. Сега е моментът наистина да замълчим, защото в момента пред очите ни се извършва чудовищна агресия. Защото Путин прави нещо недопустимо. Нюанси има, но после ще говорим за това, коментира Андрей Райчев.

Слава богу, че президентът Радев си овладя нервите. В момента България трябва да бъде в абсолютно единство, посочи още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ