Ирландката Клеър Дейли, плюла България, се доказа като путинофил №1

Клеър Дейли

Фаталните 13 се оказаха имената на евродепутатите, блеснали на таблото на позора в Страсбург по повод гласуването на резолюцията, осъждаща руската агресия в Украйна. Сред тях се показа, очаквано, и името на ирландката Клеър Дейли, която забърка страшна каша с България по повод становището на мониторинговата група в ЕП LIBE за страната през 2020 г.

Путинофилка номер 1 от Ейре отново се превърна в „срам за родината“, както многократно е определяна на изумрудения остров от сънародниците си заради куп изцепки зад граница.

Дейли е член на крайнолявата „Независими за промяна“ и редовно слага петно и върху партията си, и върху страната си с екстравагантни външнополитически ходове – като това да се среща с главорези в Ирак, да насърчава действията на военното крило на Хизбула.

Или да твърди по типично путинска опорка през 2013 г. след срещи на върха с тогавашния американски президент Барак Обама, че ирландските власти са продали страната на янките.

Клер-на-Кремъл обаче у нас стана известна с голям фал, касаещ Поморие, преди 2 години. Това е градът, който днес приема със специално създаден щаб украински бежанци, а руснаци с имоти там ги настаняват безвъзмездно. Тя прокара текст, касаещ морския град в проблемната резолюция на ЕП през 2020 г., в който брани личните си интереси като „защитничка“ на ирландци с апартаменти в частен затворен комплекс край брега.

Оказа се впоследствие, че лично Дейли има собственост там и всъщност чрез резолюцията се опита да разреши собствените си несгоди. Въпреки неприятностите, които причини на Анхиало, евродепутатката така и не се извини на местната власт и жителите му за опетненото име.

За сведение, въпросният комплекс в Поморие, за разлика от много други, е изграден с холандско-ирландски капитали, а не с руски.

Ето и имената на останалите путинофили в ЕП:

1. Лефтерис Алаванос (Комунистическа партия, Гърция);
2. Йозлем Демирел (Германия)
3. Франческа Донато (Италия)
4. Марсел де Грааф (Нидерландия)
5. Константинос Пападакис(Гърция)
6. Сандра Перейра (Португалия)
7. Жоао Лопес (Португалия)
8. Мартин Ширдеван(Германия)
9.Мигел Креспо (Подемос, Испания)
10. Мик Уолъс (Ирландия, колега на Дейли)
11. Татяна Жданока (Латвия)
12. Йоанис Лагос (Гърция)



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ