Украинският министър на отбраната със силни думи: Със сигурност ще спечелим. Слава на Украйна

274818820_358344346301923_4105824979618846097_n

Министърът на отбраната на Украйна вдъхна надежда на сънародниците си, че ще спечелят войната. Днес е седмият ден от началото на руската инвазия и никой не вярваше, че украинците ще издържат толкова дълго време.

Припомняме, че рано сутринта на 24 февруари Русия нападна Украйна. Руската армия бомбардира цели в много украински градове, включително и в столицата Киев. Руски танкове влязоха в страната от изток, север и юг.

Ето какво написа с гордост Олексий Резников, министър на отбраната на Украйна:

Скъпи украинци!
Преди дори не съм се замисляла колко часа седмично?
Оказа се, че са 168.
168 часа. Вече цяла седмица Украйна се раздава на руските окупатори.
Никой. Бъдете наясно с това. Никой. Нито в Русия, нито на Запад не вярваха, че ще издържим една седмица.
Единствените, които повярваха, сме ние с вас. Две трети от украинците до 24 февруари бяха сигурни, че в случай на пълномащабна инвазия в Русия ще застанем.
Днес има почти 90% от тях.
Това е резултатът от героизма на нашите защитници и защитници. Това е резултатът от професионалните действия на нашата команда.
Това е отдадеността на всеки един от вас.
Нашите лекари, спасители, комунални услуги, железопътни работници, журналисти, финансисти пазят фронта си. Страната не е спряла и се бори.
Бих искал специално да спомена шефовете на военно-цивилната администрация и кметовете, които днес са на преден план. Чернигов, Суми, Конотоп, Харков, Мариупол, Херсон, Николаев са форпостовете на Европа.
Нашата армия вече унищожи хиляди нашественици. И толкова много вражеска техника, която може да бъде въоръжена армиите на няколко държави.
Възможностите на въоръжените ни сили растат, идва помощ. Борците с тероризма се демонстрираха блестящо в много области.
Въздушните ни аса вече станаха легенди. Парашутисти, пехота, артилерия – всички доказват, че украинците са най-добрите
Вчера призовах гражданите към тотална съпротива. Вражеската комуникация трябва да бъде унищожена. Това са метастазите, които той се опитва да влачи по нашата земя.
Руските окупатори злякалисьха позорно поражение и започнаха да извършват престъпления срещу човечеството. Стрелят по болници, избиват жени и деца. Това вече не е армия – това са обикновени страхливци и терористи.
Предстоят още много предизвикателства. Ще има кръв, сълзи, болка.
Но сега повече от всякога имаме всички причини да бъдем уверени. И в тези, които са наоколо.
Със сигурност ще спечелим.
Слава на Украйна!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ