Въпросите довечера към Кирил Петков по БТВ: Защо сте толкова неграмотен? Хомосексуален ли сте?

7 Dni Bulgaria06.03.2022
94

Ха, за първи път българско правителство ще си има собствено телевизионно предаване – „Защо, г-н министър?“ на Цънцарова по БТВ.

БТВ, Нова и БНТ винаги са били радиоточка на властта, която и да е тя, но в целостта си, концептуално, като редакционна политика. Сега вече има тясно профилиране в лицето на усърдната комсомолка Цънцарова, отговорник за училищния стенвестник.

Първи гост на проправителствената водеща, разбира се, ще бъде премиерът. И понеже тя няма да го попита, ще го попитам вместо нея – „Защо, г-н премиер?“

Защо сте премиер, след като нарушихте Конституцията и Наказателния кодекс, подписвайки документ с невярно съдържание?

Защо сте толкова неграмотен и нечленоразделен, защо сте еднакво слаб и в българския, и английския, нали уж сте завършили Харвард?

Защо раздавате държавен ресурс и държавни постове на любовниците, кумовете, кумиците и баджанаците си? Защо сте превърнали МС в семейна трапезария?

Защо се ровите в Грайндър, а после набеждавате за гафа нисш чиновник от администрацията ви? Хомосексуален ли сте или бисексуален? Като Асен Василев ли сте? Няма нищо лошо в това, стига да не е повод да ви държат в зависимост, затова по-добре обяснете…

Защо си правите евтин пиар със спасителната акция на алпиниста Боян Петров, като си приписвате несъществуващо дейно участие в нея? Защо съпругата на Боян твърди, че изобщо ви е нямало там?

Защо лицето Лена Бориславова присъства на всичките ви формални и неформални срещи в кабинета ви в МС? Какви са нейните компетенции и трудови задължения, какво ви свързва с нея?

Защо из София се говори, че изпадате в пристъпи на агресия в нейно присъствие, и то към свои съпартийци и коалиционни партньори?

Защо изхвърлихте от правителството Стефан Янев – заради позицията му към войната в Украйна или за да си отмъстите на президента Румен Радев и да ограничите влиянието му в изпълнителната власт?

Защо само три месеца, откакто станахте премиер, отношенията ви с президента, който бабува на „Продължаваме промяната“, се вледениха?

Защо според вас правителството битува в общественото съзнание като „правителството на американското посолство“? Какви са ангажиментите ви към посланик Херо Мустафа – отстъпление за Северна Македония, разполагане на ядрено оръжие в морето край Варна, приемане на Истанбулската конвенция?

Защо „Продължаваме промяната“ не създава структури по места, няма юридическа регистрация, а съществува единствено в коалиция с Настимир Ананиев? Вярно ли е, че сте тук за малко и за кратко, за да кеширате, и след няколко месеца възнамерявате да си биете камшика обратно в истинската ви родина Канада?

Защо Асен Василев лъже, че бензинът и дизелът няма да скочат, като на бензиностанциите вече надхвърлят 3 лв.? Защо набедени за това безобразие са…младежите от ГЕРБ?

Защо държавата още няма приет бюджет? Защо, единствени в Европа, нямаме приет План за възстановяване в ЕС? Защо токът ни е най-скъп на континента?

Защо е обсесията ви службите за сигурност и Бойко Рашков да арестуват вашия предшественик Бойко Борисов? На кого сте го обещали – на Васил Божков, на Бобокови, на Иво Прокопиев, на друг олигарх?

Защо, след като твърдите, че сте путинофоб, маниакално опитвате да вземете главата на главния прокурор Иван Гешев, който лови шпионите на Путин в София?

…Това са само някои от моите „защо“, които Цънцарова няма да попита Кирил Петков в „Защо, г-н министър?“ Списъкът е отворен, отговори няма да получим.

От Фейсбук профила на журналистът Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ