Премиерът си намери работа в неделя: Прави се на мъж пред Митрофанова! Не посмя обаче да я изгони

7 Dni Bulgaria06.03.2022
кирил петков, елеонора митрофанова

Министър-председателят Кирил Петков покани днес на разговор посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова. Българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции.

Това съобщиха от Министерски съвет.

Посланик Митрофанова се извинила на министър-председателя, твърдят от екипа на Кирил Петков.

Министър-председателят изразил и възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България.

“Нашата признателност към руския народ за Освобождението не може да бъде принизявана чрез сравнения с днешната братоубийствена война в Украйна”, подчертал той.

Петков настоял посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в съответствие с международните конвенции. Министър-председателят приветствал декларираното от руския посланик намерение за конструктивен тон оттук-нататък.

Той призовал за спиране на войната и връщане към диалога.  Петков обяче очевидно не е посмял да изгони от страната Митрофанова, въпреки, че за това го зоват част от коалиционните му партньори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ