Стефан Янев потвърди с половин уста ужаса на Кирил Петков: Намирам хора и правя партия, може би…

7 Dni Bulgaria07.03.2022
payimage-507570

„Има вече внушения в медийното пространство с въпроса дали ще правя партия. В нашия дневен ред като че ли на мода е вождизмът.  Моето скромно разбиране е, че партия се прави от хора. Когато едни хора търсят политическо представителство и единомислие в тяхната визия за държавата, те се събират и правят партия. Ако успея да намеря такива хора, за да се включат в този процес, може би бих участвал в такава партия.Но нека не говорим с „аз“, а да говорим за „ние“. Казал съм публично, че като му дойде времето, този въпрос ще бъде изяснен. А лидера го избира самата партия. Тези хора преди всичко трябва да обичат България, да бъдат българофили – една от разделителните линии в обществото е на „фили“ и „фоби“.

Това каза някогашният служебен премиер и вече бивш военен министър Стефан Янев в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

Припомняме, че слуховете за нова президентска партия силно изнервят премиера Кирил Петков. Той дори има глупостта да се скара в ефир на Янев, че е направил онова, което самият харвардски аферист извърши: По време на министерския си мандат, да започне изграждане на собствена партия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ