Ден година храни. Цветята удариха тавана за празника на жените

0000325001-article3

Чистата печалба на уличните търговци е 2000 лева

Опашки се извиват и за зюмбюли

В навечерието на 8 март цените на цветята удариха тавана. Отчаяни мъже и дечица тичат по сергиите за букет, за да зарадват мама или любим човек, дамите пък с надежда очакват милия жест, а търговците са надули цените. Такава бе гледката часове преди международния ден на жената.

Опашки се извиват и за зюмбюли в саксия за 4 лв. – много по-скромен подарък, но все пак с панделка. Бегонията пък се търгува за 16 лева, циклама с опаковка – 8 лв. Стройният антуриум може да бъде радост за вашата любима срещу сумата от 20 лв. Разбира се, винаги може да отбиете номера с лаленце за 2 лева, пише бургаският сайт „Флагман”. От тях изборът е голям – жълти, червени, лилави и тн. Карамфилите, които винаги спасяват най-бедната част от мъжете, бяха набъбнали от 0,80 лв. на левче.

Забелязва се, че тази година пищни букети по сергиите няма, търговците масово залагат на цветята в саксия, тъй като са по-издръжливи.

Очаква се в по-късните часове днес и утре цените да скочат с още около 10%, въпреки че цветята вече ще са увехнали и клюмнали.

Вещи в бранша твърдят, че търговците на цветя наричат 8 март денят на най-големия удар за годината. Чистата печалба на човек е от 2000 лева за уличните търговци до 7000 лева за специализираните магазинчета и доста повече за фирмените. Тротоарните обекти са с необлагаема печалба заради липсата на касови апарати и отчетност, пише Труд



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ