Силата на младежи ГЕРБ: Огромни опашки пред бензиностанциите в Република Северна Македония

Горива, петрол

Опашки от автомобили се извиха пред бензиностанциите в Република Северна Македония веднага, след като стана ясно, че от полунощ цената на горивата се увеличава до най-високите нива, които досега е имало в държавата.

С решение на Комисията за енергийно регулиране в Република Северна Македония от полунощ новата цена на EUROSUPER BS-95 ще бъде 89,50 денара/литър, а EUROSUPER BS-98 ще се продава на цена от 91,50 ден/литър. Новата цена на дизела ще е 85,50 MKD / литър,

а причината е рекордния ръст на всички петролни деривати на световните фондови борси.

„Тревожно е това, което се случва на енергийния пазар и в днес имаше среща на правителството с представители на икономическите ведомства и с външни експерти, на която обсъдихме ситуацията и се подготвяме с мерки, които ще представим в следващите дни, за да балансираме покачването на цените на основните продукти и енергията“, каза министърът на икономиката на Република Северна Македония Фатмир Бесими в интервю за Индекс ТВ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ