Ужасяващо! Погнаха педофил, създаващ и разпространяващ порно с деца на възраст от 2м. до 13г.

Полиция, Арест

Специализираната полицейска операция е проведена на 17 март от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, под наблюдението на Софийската районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на действията е задържан 43-годишен мъж от София – член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали със сексуална експлоатация на деца на възраст от 2 месеца до 13 години. От дома му са иззети веществени доказателства за осъществяваната от него престъпна дейност.

Участниците в групата използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта била максимално да затруднят правоприлагащите органи, възпрепятствайки проследяването и установяването им.

Столичанинът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на СРП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ