От последните минути: Разпитват в момента като свидетел Борисов – освобождават го скоро

payimage-525129-2048x1349

Разпити на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов текат в момента в Главна дирекция „Националния полиция“, научи ексклузивно агенция ПИК. Борисов в момента е третиран като свидетел и срещу него няма повдигнати обвинения. Това означава, че след края на разпита председателят на най-голямата опозиционна партия в страната ще бъде освободен.

Заедно с бившия премиер е и неговият адвокат Менко Менков.

В момента се провеждат разпити и на останалите задържани – Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Срещу тях също няма повдигнати обвинения и в най-лошия случай след изтичане на 24-часовата им мярка ще бъдат освободени.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че са били уведомени за задържаните лица, но при тях не са постъпили никакви материали по делото. При това положение от държавното обвинение не могат да повдигнат обвинение на арестуваните, нито да разпоредят задържане до 72 часа.

На този фон не е ясно как Борисов, Горанов и Арнаудова са задържани, след като в момента те са разпитвани в качеството им на свидетели.

Докато текат разпитите на тримата, пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ се събират отново народните представители на ГЕРБ, за да изразят своята подкрепа към задържаните.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ