Мая Манолова нападна Рашков, че реанимира ГЕРБ и съсипа Петков: Безпомощен е, редят схеми“

7 Dni Bulgaria20.03.2022
Мая Манолова

„Резултатите от трите ареста са на път да занулят резултатите от тригодишна битка, на протестите на хората. Не знам какво са очаквали от МВР и превителството. Реанимират ГЕРБ и Борисов на политическата сцена”. Това заяви Мая Манолова, лидер на „Изправи се! БГ” по БНТ, като коментира задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в четвъртък вечерта. ГЕРБ е в контраатака, допълни тя.

„Не знам на какво са разчитали управляващите, те загубиха и информационната война. Не могат да очакват съдействие от прокуратурата, това е ясно, но трябваше да го знаят. Още повече, че съдебната реформа изобщо не е започнала – не е закрито спецправосъдието, промените в КПКОНПИ  – няма внесен законопроект”, каза Манолова.

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

„Големият ми упрек за 100 дни на кабинета е, че забавиха съдебната реформа. Ако изпуснат инициативата, опозицията ще я поеме. „Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, отсъствие от реалните проблеми на хората. Кабинетът се размина от дневния ред на хората. Не могат да се справят с кризите, които се сипят от всички страни. Хората искат това управление да се справи, но оценката не е висока”, каза още Манолова.

Социалната политика на правителството е провал, категорична бе тя. Тя посъветва Петков да поговори с гръцкия премиер как е успял да отдели пари за социални плащания.

„Хората чакат не пропаганда, а действия и резултати. Една от основните грешки на това управление е парцелирането на властта между отделните партии, феодализирането ѝ”, подчерта лидерката.

„Естествено, когато пропагандата е на преден план, тя няма да напълни хладилниците на хората. Гърция дава 1, 5 млрд за подкрепа на гражданите, а ние 1, 1 млрд евро да се бори с уж продоволствената сигурност. Зад това прозира огромна схема”, обясни Манолова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ