Става страшно: Опасна пневмония поваля деца, отделението в Дупница е пълно

Коронавирус

Вирусна пневмония поваля деца в Дупница, само за седмица детско отделение на общинската болница е пълно, предаде струма.бг.

На 18 март е съобщено от детско отделение в Спешен център да не изпращат малки деца със здравословни проблеми, тъй като няма свободни легла.

От болницата в Дупница съобщиха: „Сред настанените за лечение деца има и бебе на 40 дни. Пневмонията е вирусна и се развива за няколко дни. Някои от малките пациенти качват температура до 39 градуса, при други симптомите са само хрипове, придружени с кашлица. Вирусното заболяване се предава по въздушно-капков път. Болните деца, които посещават детска градина, трябва да си останат вкъщи”.

Има леко покачване и на новозаболелите от Ковид-19. В момента в двете болници в Дупница се лекуват 20 души. Вчера в общинската болница са приети мъж и жена с коронавирус. Мъжът работи като джипи и преди няколко месеца е изкарал тежко заболяването от К-19. Лечението му е продължило повече от 2 месеца в Дупница и в столична клиника. Сега заразата го повалила пак, той е с бустерна доза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ