ПЪРВА КОПКА: От Столична община с важна новина за разширението на метрото

Метро

Строителството на разширението на третия лъч на метрото по бул. „Владимир Вазов“ до „Левски Г“ започва на 22 март, съобщиха от общината.

То ще е с 3 км дължина и 3 метростанции от кв. „Хаджи Димитър“ до кв. „Левски Г“.

Новата отсечка ще осигури връзка на „Хаджи Димитър“, „Сухата река“ и „Левски Г“ с „Овча купел“ и „Горна баня“, както и с другите две линии на подземната железница.

3-километровото трасе ще бъде изцяло подземно. Две от станциите – “Владимир Вазов” и “Стадион Георги Аспарухов”, ще са разположени под пътното платно на булеварда, а станция “Тракия” – източно до него.

Плановете са цялата трета линия да бъде 21 км с 21 станции. Тя ще се разширява към „Слатина“ и „Младост“. С нея подземната железниците ще стане 51 км с 56 станции.

От общината припомнят, че през 2020-2021 г. приключи строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи изграждането на трасето от „Овча купел” до „Хаджи Димитър“, с дължина 12 км и 12 метростанции.

С разширението на третата линия от софийското метро се осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата „Хаджи Димитър“, „Сухата река” , „Левски Г“ и „Левски В”, в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ