Биков: Поръчковото убийство посред бял ден е ясно доказателство за дейността на Рашков!

Тома Биков

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкри истинските причини за институционалния бяс на вътрешния министър Бойко Рашков и странната каскада от събития между арестите на 17 март на Борисов, Горанов и Арнаудова, онлайн пресконференцията пред избрани медии на забегналия хазартен бос Васил Божков, смъртта на Манол Велев след 15 годишна кома след атентат срещу него, за чийто поръчител е заподозрян именно Божков. И убийството на бившия полицейски шеф Любомир Иванов, близък до ъндърграунд боса Красимир Каменов-Къро от Гугъл списъка на Просто Киро и Лена Бориславова.

„Посред бял ден, в центъра на София, поръчково убийство. Това е най-явната оценка за работата на министъра на вътрешните работи. Очевидно става въпрос за някакъв конфликт в подземния свят“, коментира Биков пред ПИК.

„Имаше едно интервю на Весела Лечева, която беше посочила практически, като извършител, Васил Божков. Едно от 19-те обвинения срещу Божков, е по този казус. Журналистите, които бяха на срещата на Божков, трябваше да го попитат и за това. Техен проблем е, че го възприемат, очевидно, като светла фигура“, продължи той.

„Малко се поразми най-очевидното нещо, което се случи, а то беше, че вече напълно официално, лидерът на най-голямата опозиционна партия, беше арестуван незаконно. Тази констатация оспорва един факт, който беше валиден допреди седмица – че България е демократична и правова държава и има политически плурализъм“, изтъкна Тома Биков.

„Това е човек с абсолютно тоталитарен комплекс. Рашков е изнервен, защото през последните няколко дни беше постигнат в обществото консенсус, трябвало ли е да бъде арестуван Борисов. Провалът е очевиден, той е по всички линии, като започне от фалшивото прессъсобщение, пуснато преди ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, минем през изтриването му, минем през неотложността, неразпитването на тези хора в рамките на 24 часа и никаква възможност да се обясни, защо това е направено“, заяви още депутатът.

„Мисля, че е въпрос на време, Рашков да подаде оставка. Това ще бъде последната възможност да спаси собствения си стол. Днес го скриха след вчерашните му интервюта, трябваше да е тук на парламентарен контрол“, продължи Биков темата с вътрешния министър.

Рашков е изпълнител, Петков е случайно попаднал Човек и подписва това, което му се даде, а този, който го измисля, е Асен Василев, посочи народният представител.

По думите му, оттук нататък, Бойко Рашков ще носи само негатив на сегашното управление.

„Манфред Вебер призова ЕК и ЕП, там Рашков ще бъде абсолютно незащитен. Йончева го защитава, нека да го защити. Хората там искат хронология, не художествена самодейност. Йончева нищо не разбира от това. Дори четох изказване на Антон Кутев, който също казва, че това не може да се случва по този начин. Никой не е над закона, никой не е под закона. Започвам да смятам, че Асен Василев е над закона. Той не дава и дума да се изрече, че може да бъде разследван по някакъв начин. Първо, всеки може да си пусне сигнал какъвто си иска, МВР и прокуратурата вероятно получават стотици сигнали на ден. Нито е арестуван, нито е разследван, нито нищо. Но, да има някакво такова отношение, че е скандално, че някой си е позволил да подаде нещо“, заяви Тома Биков.

„Батериите, никой не може да обясни, защо тези батерии присъстват в плана. Гледах интервю с Иво Прокопиев, който каза, че дори той не знае, защо присъстват тези батерии. Единствените две места, където има тези батерии, са Австралия и Калифорния, но там е специфично и трябва да ги има. Подписват договори, а планът го няма още. Важното е кой ще плаща, не кой подписва“, учуди се той.

„За мен Васил Божков не е свидетел. Това е проблемът в този разпит. Прокуратурата не го разпитва, защото той е обвиняем по същото дело. И тук е въпросът дали е жертва или престъпник. Прокуратурата иска да гледа на него като потенциален престъпник, а той иска да е жертвата. Аз избирам да го разглеждам като обвиняем. Дори за тази история с т.нар. неплатени такси, 2013 г., когато се правят промени в Закона за хазарта, тогавашните управляващи в лицето на БСП и ДПС, не са вписали Националната лотария. Менда Стоянова идва и я вписва. След като Божков е жертва, кой тогава е виновен? Виновен е министър председателят Бойко Борисов, така разсъждават тези, които смятат, че Божков е жертва“, върна се на темата той с хазартния бос беглец в Дубай.

„Фактът, че на една от българските европрокурорки, мъжът й е заместник-министър на външните работи, работил е при Бобоков, за мен е сянка на съмнение. Аз лично не бих могъл да й вярвам, имам право на това. Ако г-жа Кьовеши й вярва, добре. Не съм чул, че Европрокуратурата участва в тези арести“, обясни Тома Биков.

„Виждам един нервен човек, който вади от папки някакви листове и се мята по пода. Очевидно, че е в лабилно състояние. Той не може да излезе от тази ситуация, защото, където и да се появи, ще се намери някой да го пита за тези неща. Ако те си мислят, че е нормално да има такъв министър на вътрешните работи, ако беше на туризма – иди дойди, на културата е друг въпрос. Ние искаме предсрочни избори, те не искат“, каза Биков.

И отново припомни, че това правителство няма никакви управленски приоритети. Той допълни, че от 4 месеца, в Народното събрание, не е гледан нито един важен законопроект.

„След тази ситуация, ние, с ПП, не можем да имаме каквото и да било“, отсече Тома Биков.

„Аз не виждам смисъл от конструктивен тон. Виждах в началото, бях и достатъчно сдържан. Те се обиждат, ние сме блокирали и саботирали бюджета, защото нашите народни представители се изказваха. С кое саботираха? На същото отгоре същият ден заради нас, беше приета тази декларация, която даде мандат на Кирил Петков, да заяви българската позиция“, заяви депутатът.

„За машинния вот-имаме готовност. Отнасяме се изключително сериозно към този въпрос и нашата цел е когато бъде внесен в парламента, да бъде приет. Нашата стратегия е това да се случи в момент, в който смесеното гласуване, БСП имат решение на своя конгрес, трябва да говорим с още една политечска сила. Ако сега го внесем, може да изгорим цялата идея.

Вот на недоверие – същото е. Аз лично не съм привърженик да се внасят 20 искания за вот на недоверие. Ако го направим сега, веднага, ще дадем шанс на управляващата коалиция да се сплоти. Ние следим внимателно процесите там, мислим, че в различните формации има известна динамика и когато усетим, че може да се използва тази Динамика, ние ще действаме. Това е ядреното копче в парламента. Мисля, че има достатъчно… парламентът е само един от сегментите, че искаме вот на недоверие“, посочи той бъдещите действия на опозицията.

„Предстои ни да вземем решение. Първо – ние не сме чули някой да иска подкрепа от нас. За мен, това е концептуален въпрос. Настоящото мнозинство променя една нелоша концепция шефът на БНБ да бъде надпартиен. Те решават да го направят политически. Единият е председател на бюджетната комисия, другият е шеф на парламентарна група. Аз съм сигурен, че ако тези две кандидатури не бяха в парламента, те нямаше да бъдат издигнати. За мен, ако те имаха малко отговорност, трябваше да отидат при г-н Димитър Радев, има такъв механизъм и да продължи да прави това, което прави и сега. Слоганът им е „Да сложим наши хора“, каза го Кирил Петков. Те си искат тяхното, да може Асен Василев, да командва шефа на БНБ. Това е целта. Предстои да вземем решение какво да правим“, обясни накpaя Тома Биков кой от двете кандидатури за гуверньор на БНБ ще подкрепят от ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ