Извънредно! Пловдив се къса по шевовете от протестиращи

протестиращи

Стотици излязоха на протест в Пловдив срещу войната в Украйна и настояха за нейното незабавно спиране. Те се събраха пред бившата сграда на БНБ и издигнаха плакати “ Светът трябва да спре войната в Украйна, „Стоп на Путин“, „Не на агресията“ и развяха жълто-сини знамена. След това се отправиха на шествие, предава 24 часа.

Сред участниците в акцията бяха две сестри от Украйна, които доведоха и децата си

„Украинка съм, живея от 4 години в Пловдив. Сега при мен дойде сестра ми Марина. Дано война свърши скоро и да спрат страданията на хората“, заяви Дария Гелина. Тя е омъжена за пловдивчанин и помага на своите сънародници, избягали от войната.

„Аз живея в град Хмелницки. В нашия край все още не се водят военни действия, но пускат сирените за въздушна тревога. Това много плаши децата и реших да дойда в Пловдив при сестра ми. Съпругът ми и родителите ми останаха в Украйна“, заяви Марина Фобро. Тя изрази благодарността си от подкрепата, която българите оказват на нейната родина и хилядите бежанци, намерили подслон у нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ