Рашков продължава репресиите срещу ГЕРБ: Привикаха на разпит областен координатор и още 10 души

payimage-509404

Днес в 10 часа областният координатор на ГЕРБ Пловдив област Георги Мараджиев и още 10 души от община Стамболийски са привикани на разпит във Второ РПУ, съобщава ПИК.

Това е за втори път във връзка с репресиите на МВР по време на изборите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-област.

Георги Мараджиев е привикан в полицията да дава обяснения по повод акцията в Ново село на МВР на 10 ноември миналата година. Тогава Бойко Рашков изпрати свои подчинени да тормозят магазинер, който е симпатизант на ГЕРБ. Последва бурна реакция от страна на областният координатор на партията и десетки жители, които направиха жива верига, за да се противопоставят на опитите за репресии. Тогава дори Мараджиев и компания блокираха един от патрулните автомобили. Точно и затова сега областният координатор на ГЕРБ-Пловдив е привикан, за да обяснява защо е възпрепятствал действията на МВР.

Агенцията съобщи, че се готвят нови арести и репресии на ключови фигури на ГЕРБ. Вътрешният министър Бойко Рашков подготвя акция и срещу кметове на партията, както и срещу бивши министри и настоящи депутати на Борисов.

Акциите срещу основните хора на ГЕРБ започна с незаконните арести на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара Севделина Арнаудова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ