Внимание, шофьори! КАТ глоби наред с камера с изтекъл срок на годност

Кат полиция

Пътна полиция глоби двама шофьори за превишена скорост край Асеновград с негодна за употреба мобилна камера, научи „Марица“. И двамата глобени обаче обжалвали санкциите в съда и магистратите ги отменили.

Първата „честитка“ била за седнал зад волана, който преминал със 127 км/ч по пътя Асеновград-Смолян. Ограничението за скорост по трасето е 90 км/ ч, като съответно последвала санкция. Следващият изгорял пък бил засечен от триногата да кара с 65 км/ч по ул. „Цар Иван Асен Втори“ в Асеновград, при разрешени 50 км/ч в рамките на града. И този шофьор се сдобил с фиш.

И двата казуса били отнесени до Районния съд в Асеновград, като магистратите се произнесли в полза на санкционираните. Мотивът – полицейската мобилна камера, с която са заснети въпросните нарушения, е без годно одобрение.

Удостоверението за одобрен тип средство за измерване било със срок на валидност 24 февруари 2020 година. Камерата обаче била вкарана в действие и заснела превишенията на скоростта след тази дата.

В такъв случай нарушенията се считат за недоказани, гласи решението на съда. Все пак то може да се обжалва от страна на полицията пред Админстративния съд в Пловдив в срок от две седмици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ