Гърми скандал: Киро Тъпото и любимата му Лена искат оставката на шефа на НСО заради пикантни тайни

кирил петков, лена бориславова

Мистерията около истерично исканата от правителството и най-вече от Кирил Петков и вездесъщата му говорителка и началничка на кабинета му Лена Бориславова, по-известна като Гуглена, оставка на шефа на НСО ген. Емил Тонев започва да се разплита.

Зад уж принципната позиция на бившата стажантка в адвокатската кантора на Иван Тодоров и Просто Киро за оставката на ген. Емил Тонев се крият пикантни мотиви, а може би и груби закононарушения.

В сградата на Министерския съвет на „Дондуков“ 1 имало обитаван от премиера Кирил Петков сектор, който е абсолютно недостъпен за никого, освен за самата Лена и за специални хора, посещаващи седалището на министър-председателя, в което се провеждат и заседанията на правителството. Камерите в този сектор били премахнати и никой не можел да държи под контрол кой и кога влиза там Както и да се знае какво точно се върши в този сектор.

Това споделиха пред ПИК запознати с вътрешния живот на министър-председателя и най-близката му дама в правителството, която присъства на абсолютно всички негови срещи и разговори

Камерите на входовете на сградата на Министерския съвет обаче са фиксирали всички посетители. И ако някой реши, може да идентифицира всеки от посетителите, като разкрие самоличността му и съответно рпричините да посещават седалището на премиера.

Точно това е и истинската причина на 6 април Бориславова ни в клин, ни в ръкав да заяви, че кабинетът на Просто Киро иска оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев.

Версията, която Гуглена предложи за да оправдае това искане, беше повече от тъпа.

„Мотивите за това предложение се основават на действията на генерал Тонев-предаване на видеоматериалите от служебните входове на МC. което се е извършило при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет“

И продължи да дрънка нечувани глупости: „На територията на МС се намира контактна точка, чрез която могат да се подават сигнали за престъпления директно до Европейската прокуратура. Тук има защитени свидетели, които искат да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се застрашават техните права“

След което даде и акъл на президента Румен Радев, на чието подчинение е НСО, с какви мотиви да освободи ген. Тонев: Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на основание тежко нарушение, системно неизпълнение на служебните задължения, както и извършване на действия, които накърняват престижа на НСО“

Президентът веднага остро отхвърли тази възможност. Опровергани бяха и твърденията на Бориславова, че в сградата на Министерския съвет влизат защитени свидетели, което направо звучи налудничаво.

Не мина номерът и с твърденията на Простокирчовците, че НСО е забавило исканите видеозаписи от полицейското насилие под колоните на Министерския съвет“ през 2020 г. и посочи, че записите, направени на 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г и предадени още същия ден.

Самият Кирил Петков научи, че прокуратурата е поискала записите от камерите на входовете на сградата на Министерския съвет на 1 април по време на посещението си в Благоевград. Въпросът на журналистката по този повод буквално го стресира и опъна лицето му. Той отговори, че не знае за такова искане, но ако това се е случило, е „безобразие“.

Според закона обаче НСО не може да откаже такова искане на прокуратурата и трябва незабавно да го изпълни, както е станало и в двата случая.

Друг е въпросът какво разследване за сградата на Министерския съвет извършва прокуратурата.

Служители на „Дондуков“ 1 предполагат, че в прокуратурата е подаден сигнал за отцепения сектор, достъпен само за Кирил Петков, Лена Бориславова и странни персони, които посещават сградата.

Не е изключено на тези записи да се видят и българската европрокурорка Теодора Георгиева, делегираната българска европрокурорка Елена Попова и полицаите, пред които Кирил Петков е „свидетелствал“ срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов точно по времето, когато те бяха арестувани за 24 часа. И прокуратурата, и СГС обявиха тези арести за незаконни. А Петков е давал „свидетелски“ показания най-вероятно въз основа на просторния разговор, воден онлайн от Елена Попова със забегналия хазартен бос с 20 обвинения Васил Божков, който обаче няма никаква правна стойност.

При всички случаи тръшкането на Кирил Петков и Лена Бориславова за предадените от НСО записи на прокуратурата е заради пикантни тайни или в личен план, или за начина, по който правитeлcтвoтo нa Просто Киро упражнява властта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ