Кметът на Карлово с последни подробности за огромния пожар обхванал 40 дка площ: 40 души се борят с огъня…

пожар

Около 40 души гасят пожара в гората над града, огънят е обхванал около 40 дка. Това заяви пред „Фокус“ кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов във връзка с пожара, който възникна късно снощи в гората над Карлово.

Кабаиванов  разясни, че общинският кризисен щаб работи още от снощи.

„Гасенето се осъществява от групите на противопожарната служба, държавно лесничейство – Карлово и доброволните формирования на общината. В пълна координация сме с гл. комисар Николай Николов, с Сухопътни войски, които имат специален модул за действие при такива ситуации“, разясни Кабаиванов и добави, че общината снабдява с вода и храна хората, които участват в гасенето на огъня.

„Опасност за града няма – уточни той. –  Обръщам се към гражданите да не влизат самоволно в района на пожара, тъй като не допускаме неорганизирани граждани, които не са в състава на гасаческите формирования.

Районът е пресечен, там техника не може да бъде вкарана и има опасност, гасейки пожара да пострада някой гражданин, който самоволно е навлязъл в района“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ