Медици излизат на мощен протест: Кирчо, българското здравеопазване не е канадска сладкарница

медици протест

Медици, гневни на лъжите на Харвардския аферист Кирил Петков, излизат на мощен протест пред здравното министерство. Недоволните планират и разпъването на палатков лагер, където денонощно да протестират срещу Просто Киро и назначената от него министърка Асена Сербезова.

„Кирчо, българското здравеопазване не е канадска сладкарница! Търпението на медиците се изчерпа!“, посочват те в своя отворена позиция, разпратена до медиите.

„Въпреки гръмките обещания на министър председателя и министъра на здравеопазването, към днешна дата няма увеличение на възнагражденията на заетите в здравеопазването“, обясняват медиците причините за острото си недоволство.

„Явно всички, които присъстваха на срещата на 1 април трябва да си подадат оставките. Май само заместник-министър Грибнев каза истината няма предвидени пари за заплати в здравеопазването. В тази връзка Национален синдикат „Защита“, организира палатков лагер на работещите в здравеопазването от 27 април от 10:30 часа пред министерство на здравеопазването под надслов „НЕ НА ЛЪЖАТА“, заявяват още в мотивите здравните работници.

„Медиците ще останат там, докато не бъдат изпълнени обещанията на проведената среща в министерски съвет!“, предупреждават те.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ