ПЪЛЕН ХАОС: Шефът на щаба за бежанците от Украйна хвърли оставка заради протеже на Просто Киро

кирил петков калина константинова

Пълен хаос се задава с бежанците от Украйна. Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев е подал своята оставка в четвъртък късно следобед, предава Нова телевизия.

Вероятно крайната стъпка на Рачев се дължи на пълната липса на координация в звеното, което е наблюдавано от вицепремиерката по ефективно управление Калина Константинова, която пък няма никакъв административен опит.

Това доведе и до страшния хаос с изплащане на парите за престой на бежанците, както и проблемите с посрещането и настаняването им.

Самата Константинова вече се замеси в скандал по въпроса, след като написа във Фейсбук, че разграничава от министъра на туризма Христо Проданов от БСП, който в сряда публично призова след 31 май да спрат всякакви помощи за бягащите от войната в Украйна.

Изказването на Проданов е в пълен унисон с поведението на хотелиерите, които прислониха избягалите от военния конфликт в Украйна бежанци, повечето майки с деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ