Клиент, обезобразен с бутилка в търновска кръчма, недоволен от 3000 лв. вреди

Полиция, ДАНС

Клиент на шкембеджийница на пазара жали пред Окръжния съд във Велико Търново присъда от 2 г. затвор и 3000 лв. обезщетение за това, че му била нанесена средна телесна повреда. Делото е насрочено в седмицата след Великден, а претенциите по него са срещу 31-годишният Иво И., предава 24 часа.

Районният съд във Велико Търново е признал подсъдимия Иво И. за виновен в това, че на 22 октомври 2020 г. в района на Централен кооперативен пазар, при условията на повторност, причинил на Р. Д. травматично счупване на два поредни зъба в областта на дясната половина на долна челюст и порезна рана на лицето, които в съвкупност са довели до обезобразяване на лицето.

В октомврийския следобед преди 2 г. пострадалият си бил поръчал шкембе чорба и бира в кръчмата, в която били Иво с брат му и снаха му. Двамата се познавали. В един момент подсъдимият решил, че мъжът заглежда снаха му и се опитва да я заговори. Вбесил се и скочил да му търси сметка. Сдърпали се. Тогава Иво грабнал парче стъкло от счупена при свадата бирена бутилка и го хвърлил в лицето на натрапника. Другият се опитал да се завърти, но не успял и стъклото го ударило от дясната страна на лицето. Рукнала кръв. След като се съвзел от болката, отишъл с такси одо МОБАЛ – В. Търново. Там раната на му била промита и зашита.

„Видно от заключението на назначената съдебно – медицинска експертиза на Д. са му причинени травматично счупване на два поредни зъба, причинило трайно затруднение в дъвченето и говора и порезна рана на лицето, в резултат на която е получен груб козметичен дефект с оформен двигателен дефицит, които в съвкупност са довели до загрозяване на лицето, визуално доловимо от близко и подалечно разстояние“, се сочи в мотивите.

Първоинстанционният съд е осъдил Иво И. на две години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Присъдата била произнесена задочно. Обезобразеният е предявил граждански иск за 12 000 лв. , но съдът е оценил нанесените му вреди само в размер на 3000 лв., ведно със законната лихва от датата на увреждането до окончателното изплащане.
Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба от пострадалия Р. Д.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ