Недоволството расте! София ще се скъса по шевовете, медици излизат на палатков лагер

медици протест

Национален синдикат „Защита“, организира палатков лагер на работещите в Здравеопазването от утре (27 април 2022 г.) от 10:30 часа пред Министерство на здравеопазването под надслов „Не на лъжата“.

„Медиците ще останат там, докато не бъдат изпълнени обещанията от 01.04.2022 г. на проведената среща в Министерски съвет“, се казва в съобщението изпратено до медиите.

В началото на април след среща при премиера Кирил Петков от Национален синдикат „Защита“ обявиха, че от април стартовата заплата за лекар ще бъде 2000 лева, а 1500 лева ще е месечното възнаграждение за медицинска сестра и 900 лева за санитар. Медиците обаче твърдят, че няма нищо, което да гарантира увеличаване на възнагражденията им и затова продължават с протестите, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Припомняме, че в разговорите бяха изложени част от проблемите в сектора на здравеопазването и медицинския труд и бяха начертани най-належащите действия, които ще предприеме правителството за решаването им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ