Бойко Борисов: Това правителство няма да падне! Все още имат пари да разделят

бойко борисов

„Това правителство няма да падне. Такива пари имат да разделят, че няма да паднат“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на пресконференция заплахите на Корнелия Нинова да напусне управленската коалиция ако България изпрати оръжие на Украйна. Според него шефката на БСП „ще сложи една остра декларация, но ще каже, че щом парламентът го е решил, ще се съобрази и ще продължи да продава патрони“. Ако не стане така, ще се извиня, допълни Борисов.

Той се изненада и от разнобоя между Нинова и Асен Василев, които се разминаха в позициите си дали трябва да се продължи с преговорите с „Газпром“. „Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат“, коментира той.

Въпреки това обаче Борисов не смята, че ще кабинетът ще падне. Според него едните управляващи партньори очаквали 100 млн. от газовите далавери, другите гледали към „Кинтекс“, а някои си чакали комисионните от пътищата. Полиция ще трябва да ги вади от кабинетите, прогнозира Борисов. „Радев избухна, защото му се държат на врата. Нинова и Радев са като майка и баща на отрочето (бел. ред „Продължаваме промяната“) – единият го подхвърля на другия, той го връща и казва „Не, не, твое си е“, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ смята, че се готвят машинации на изборите. От думите му стана ясно, че опасенията му не са за машините, а за флашките. „Какво се случва с машините – никой не се интересува. Смесеното гласуване е най-добро, но трябва да се промени контрола върху флашките“, каза той на въпрос дали ще подкрепи БСП за връщането на хартиените бюлетини.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ