От ГЕРБ хвърлиха бомба за шокираща рокада в енергетиката: Слагат търговец на ток за шеф

payimage-515541

Шефът на НЕК е сменен в петък следобед. Това обяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„На мястото на стария директор слагат един, който, ако не е съвпадение на имената, е един от енергийните търговци – Мартин Георгиев. Слагат търговец на ток за шеф на НЕК. Пускат вълка в кошарата. Така направиха и с „Булгаргаз” и всички видяхме какво се случи”, коментира той.

„Нямам идея защо е сменен. Шокиращо е, че търговци на ток и на газ от частния сектор превземат енергетиката и започват да работят за собствените си фирми”, каза още Добрев.

„На 27 април, специално проверих датата, Асен Василев каза: „Ние сме ревизирали капацитет в терминала в Ревитуса”. Оказа се, че ревизиран капацитет има не „Булгаргаз”, а МЕТ. И то от началото на април, т.е. те от началото на април са знаели. Има запазен капацитет не само за месец май, но до края на годината. Тези 100 млн. ще продължим да си ги надплащаме дълго време”, посочи Добрев.

„Без газ няма да остане, въпросът е на каква цена”, каза още депутатът и пресметна, че в края на годината сметките за парно може да са 1000 лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ