Истината лъсна! БСП остава в коалицията дори и да изпратим оръжие: Заплахите на Нинова – кьорфишек

payimage-514099

Корнелия Нинова и БСП ще останат в коалицията, независимо какво ще се случи на дебатите и на гласуването в сряда на предложението за изпращане на военна помощ за Украйна, съобщава ПИК. Вицепремиерът и министър на финансите вече има предвидени срещи за дните до края на седмицата, като включително ще заведе работодателските организации на среща с премиера Кирил Петков в четвъртък, 5 май. С други думи Нинова си е направила своите планове като вицепремиер и министър, тъй като няма никакво намерение да сдава властта.

Припомняме, че червената лидерка плаши с напускане на коалицията още откакто се прокрадна идеята страната ни да изнася оръжие за Киев. През изминалата седмица обаче Нинова загатна, че заплахите са само кьорфишеци, за да се хареса на и без това малкото останали симпатизанти на БСП.

Вицепремиерката започна да говори, че ще напусне властта, ако правителството вземе решение за изнасяне на оръжие. Това обаче няма как да се случи, тъй като решението ще дойде от парламента и според мнозина анализатори и политически експерти Нинова ще използва този формален повод, за да остане в управлението.

Кирил Петков и Лена Бориславова също изразиха своите вярвания, че БСП няма да напуска коалицията, а потвърждение на думите им индиректно дойде и от днешното съобщение на Министерски съвет:

„Премиерът Кирил Петков ще проведе среща с представители на работодателските организации в четвъртък, 5 май, съобщиха от Правителствената пресслужба. Повод за поканата за дискусията в Министерския съвет са цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

В срещата участие ще вземат също вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова. В този контекст започна изпращането на официалните покани за събитието, което ще продължи и в първите работни дни след празниците.“

Какво ще прави Нинова на 5 май на среща с работодателите и премиера, ако предишния ден се е гласувало предложението за военна подкрепа за Украйна? Защо вместо да си пише оставката, ще дискутира цените на природния газ и тока? Отговорът е много прост- тя няма никакво намерение да сдава властта. От една страна, защото падане на правителството и евентуални предсрочни избори биха били още по катастрофални за БСП. От друга, защото Нинова едва ли отново ще получи възможността да е вицепремиер и министър.

А заплахите очевидно са били само за замазване на очите на избирателите на столетницата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ