Зверско нападение: Крадци скочиха на охранител в казанлъшки институт, мъжът бере душа

Линейка

Среднощни крадци, пробващи да проникнат в една от сградите на казанлъшкия институт по розата и етерично маслените култури са нанесли жесток побой на служител от охранителната фирма. Инцидентът с 44-годишния мъж, който едва е оцелял след животоспасяваща операция, е станал малко след полунощ на 1 май. Охранителят Гено Кралев е реагирал на сигнал от системата за неправомерно проникване и при опит да задържи крадеца, но е бил нападнат от притичал откъм храстите нападател, който му нанесъл зверски удар с метална тръба, при което е била разкъсана артерията му, предава Телеграф.

С последни сили мъжът успял да подаде сигнал за бедствие, колегите му по спешност са го транспортирали в старозагорската УМБАЛ, където е била направена 6-часова операция, при която станало ясно, че крайникът е натрошен на три места. Наложило се е да се организира кръводарителска акция, след като единият от бъбреците на жертвата отказал да работи.

Според Никола Бонев, ръководител на местния клон на охранителната фирма, това не е първи случай на опит за кражба от института, но никога до сега нападателите не са били толкова агресивни и озверели. По думите му Кралев е бил въоръжен с пистолет, но предпочел да не го използва, разчитайки на уменията си.

По случая е образувано досъдебно производство, според казанлъшките полицаи имало известни насоки кои са били среднощните грабители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ