Гражданско неподчинение! Жителите на Пловдив блокират града заради ново застрояване (СНИМКА)

Ремонт Руски 01

Протест срещу нов строеж в „Кючук Париж“ организират жители на район „Южен“, съобщава Plovdiv24.bg. Тoй е заради терена на ул. „Асен Христофоров“, който предстои да бъде презастроен. Намира се между блоковете с номера 1111, 1115 и 1113.

Събитието ще се състои утре 3 май, между 17:00 ч. и 18:00 ч.

„Искаме оставката на главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. Протестът не е само, за да спрем застрояването, но да бъде оправена изобщо инфраструктурата, в квартала – водния проект, паркове, детски градини и др. Протестът от строителната площадка ще се пренесе на бул. „Александър Стамболийски“ в час пик с цел гражданско неподчинение“, гласят в социалните мрежи организаторите в протеста.

„Проблемът датира от юли 2008 г., не мога да знам какво се е случило преди 14 години“, обясни пък районният кмет Костадин Язов.

Разбрал за проекта през 2019 г., когато е бил внесен в голяма община, и през 2020 г. възразил относно параметрите за озеленяване. След неговата реакция ЕСУТ на община Пловдив върнал проекта със забележки, но през февруари 2022 г. промененият проект е одобрен и е издадено строителното разрешение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ