Трафикът е убийствен! Опашки от коли по границата с Гърция – чакането е поне два часа

задръстване трафик

Засилен е трафикът към големите градове в последния от почивните дни след Гергьовден. Пътна полиция има готовност да регулира движението. Възможно е колони от автомобили да се образуват по магистралите „Тракия“ и „Хемус“. При тунел „Ечемишка“ за движение е пусната само едната тръба, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колона от автомобили се образува на влизане в България на граничен пункт „Кулата“. Там преминаването е затруднено и в момента се чака около 2 часа. Около обяд от различни точки в Гърция на „Кулата“ започнаха да пристигат стотици автомобили. И пунктът се задръсти.

Граничните власти обясниха, че няма технически проблеми и преминаването на границата е по-бавно само заради интензивния трафик. Пътуващите обаче намериха вината другаде.

„Работят само едно или две гишета, нямаме избор, трябва да чакаме. Знае се, че ще има трафик, събрани почивни дни, винаги е така, трябва да се мисли предварително, а не когато се съберат колите на границата“, възмущават се шофьори.

Опашки на „Кулата“ имаше и снощи, когато някои почиващи бяха решили да се приберат, за да избегнат задръстванията.

Заради падането на Ковид ограниченията прогнозите са за натоварен трафик през ГКПП „Кулата“ всеки уикенд до края на септември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ