Кървав екшън: Рецидивист пробва да заколи приятелката си като агне на връх Гергьовден

Полиция, Крими

Нееднократно осъждан за различни престъпления 36-годишен старозагорец ще застане днес пред Темида по искане на наблюдаващия прокурор по досъдебно производство за опит за убийство, предава Телеграф.

Наскоро излезлият от затвора Асен Б. е нападнал към 17,00 часа на 6 май приятелката си в изблик на ревност и й нанесъл няколко удара с нож, само бързата намеса на съседи в ромския квартал „Лозенец“ са спасили жертвата, която била откарана по спешност в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където и била направена тежка животоспасяваща операция.

Към момента 38-годишната Й. Б. е стабилизирана, но все още съществува реална опасност за живота й, коментираха лаконично от здравното заведение. От прокуратурата искат постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъжа, срещу когото е повдигнато обвинение по член 115 във връзка с член от 18 от НК за опит за убийство, което е останало недовършено по независещи от извършител причини.

При доказване на вината Асен Б. може да се озове зад решетките за срок от 10 до 20 години, уточняват от апелативната прокуратура в Пловдив. Заседанието на съда е насрочено за 15 часа днес, 9 май. Запознати с досъдебното производство уточняват, че мъжът нееднократно е заплашвал с убийство бившата си приятелка, съвсем наскоро тя е била поставена под полицейска закрила, а Асен е бил предупреден да не е наближава по никакъв начин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ