МВР на Рашков спира протестиращите да стигнат МС! Хората негодуват: Грубо погазване на закона!

протест превозвачи

Напрежение на протеста на протестиращите превозвачи в София. Полицаи не позволяват на десетките тежкотоварни автомобили да тръгнат от бул. „Цариградско шосе“ към Министерски съвет, научи ексклузивно агенция ПИК.

Шофьорите са принудени от служителите на вътрешния министър Бойко Рашков да останат на място в района на парк „Врана“. Недоволните обаче са категорични, че те имат разрешение от СДВР за днешния протест пред Министерски съвет и недоумяват защо полицаите ги държат неправомерно.

Очаква се в следващите минути протестиращите да дадат брифинг на бул. „Цариградско шосе“.

Припомняме, че от днес превозвачите започват общонационални протести, след като бяха изгонени от Кирил Петков по време на срещата им, където трябваше да се обсъди възможността за намаляване на акциза върху горивата.

„Няма да отстъпим! На 18 ще дойдем пак“, заканиха се превозвачите.

„Днес българското правителство брутално погази закона. Ние имаме разрешение за протест, а това право ни беше отнето по най-груб и безпринципен начин“, отбеля3axa oщe Te.

Превозвачите призоваха някой да им каже – защо не са били допуснати да упражнят правата си, които българската Конституция им дава. Те допълниха, че ще бъдат обвинени в политически пристрастия, за да се обърнат хората срещу тях. „Но хората разбират, виждат и знаят. Те не могат да бъдат заблудени“, заявиха протестиращите.

„Един човек, чиято фамилия прилича на Фуражков, ни върна в 90-та година. Пожелаваме му успех“, отбелязаха още те.

На протеста на 18 май превозвачите ще преустановят превозите на пътници и доставки: „И ако сега ни спират, за да не можем да излезем, тогава ще ни карат да излезем да работим. Защото условията, в които сме поставени да работим, е връщане в комунистическите времена. Ние не сме били тормозени така никога досега, от нито едно правителство преди. Ако това е „Промяната“, благодарим!“.

Хората заявиха още, че колегите им в Плевен са били разпръснати по насилствен начин. „Нека да дойдат и тук да ни арестуват и да ни кажат защо. Какво сме направили?!“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ