От ГЕРБ побесняха! Искат изчегъртване на ДБ: Тези ,,демократи“ са смокиново листо на руските интереси

десислава атанасова

Част от управляващото мнозинство, т.нар. “демократи” са смокиново листо на руските интереси в България. Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

От партията дадоха брифинг, след като мнозинството отхвърли по-рано през деня предложението за създаване на временна комисия за всички меморандуми, сключени от служебните правителства на Стефан Янев и настоящия кабинет. Предложението беше отхвърлено без никакви дебати в зала.

Атанасова посочи, че следващата седмица от ГЕРБ отново ще предложат създаване на комисия, но конкретно за GEMCORP и IP3.

“Надявам се, че разумът в т.нар. “Демократична България” най-накрая ще проблесне и те ще решат, че биха подкрепили решението. В противен случай трябва да си изчегъртат от името поне думата “Демократична”, заяви още Атанасова.

В режим на пълна тишина беше отхвърлено предложението за комисията. Тишината винаги има контекст, а тази беше срамна и гузна, посочи Томислав Дончев.

Според него има два варианта управляващите да не искат въпросната комисия да съществува – или има нещо нередно в сделката, или министър-председателят се е подхлъзнал в Гранитна зала и се е подписал на меморандума без да иска и няма кой да ни обясни нищо.

“В деня на подписване на меморандума беше излъгано за компанията, с която е подписан, оказа се, че министерство на енергетиката е публикувала съвсем различна компания и че е подписан договор с офшорка. Излъгаха и за проверката, възложена на ДАНС – такава предварителна не е имало, беше възложена повторна проверка, резултатите от която все още не са оповестени. Министър-председателят не знаеше с кого е подписал договор. Компанията е свързани с руски капитали.”, разказа още депутатката Десислава Трифонова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ