Младен Маринов разби Киро, Рашков и Радев: Сринахте авторитета на ключови за сигурността институции

Младен Маринов

По повод най-новото проучване на Центъра за анализи и маркетинг, бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов използва възможността, за да изрази огорчението си, че паралелно с главомния спад на доверието в правителстовото на Кирил Петков, такъв бележи и полицията, която бе под негово ръководство от 20 септември 2018 до 24 юли 2020 г.

По-рано днес социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг обяви пред „Нова нюз“, че недоверието към правителството е 69%, а 77,2% е недоверието в Народното събрание. Електориалните нагласи пък показват, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от ПП и БСП.

„Извън добрата новина, че ГЕРБ отчетливо е първа Политическа сила в страната, данните от социологическото проучване на Центъра за анализи и маркетинг показват тежък срив на държавността у нас. Близо 70 на сто е недоверието на гражданите в правителството на България. А разликата между одобрението и неодобрението е повече от отрицателна –45 пункта.

Само за година, след като кабинетът на Бойко Борисов предаде управлението на страната в ръцете на президента Румен Радев, на служебните му правителства и на четворната коалиция на Подмяната, авторитетът на ключови за сигурността на всички българи институции като полицията и армията е сринат.

При нашето управление полицията и армията се ползваха с доверието на гражданите като одобрението за тяхната работа чувствително превишаваше неодобрението. Сега тази тенденция е преобърната напълно. Недоверието в работата на полицията и на армията надхвърля доверието с повече от 10 пункта.

Да, това е резултатът от незаконните арести на партийни членове и активисти, включително на лидера на опозицията, и от „чегъртането“ в тези две институции, които заедно с Църквата ни традиционно се радваха на високо обществено доверие и са в основата на българската държавност. Но така е, когато ни управлява ПП ПП – Про Правителството Продължава Подмяната“, заяви Маринов в своя публикация в социалните мрежи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ