От последните минути: Местят бежанците от хотелите с извънредни влакове

решение бежанци

Настанените в хотели бежанци ще трябва да ги напуснат до 31 май. Те ще бъдат пренасочени към държавни бази. Преместването на украинците ще стане основно с влакове. Това стана ясно по време на брифинг на оперативната координационна група към правителстеото.

За целта ще има извънредни композиции, а към редовните влакове ще бъдат добавени специални вагони, за да бъдат отделени украинците от останалите, обясни зам.-министърът на транспорта Владимир Върбанов. Прехвърлянето ще стане на групи – първо възрастните и болните хора, след това майките с деца и накрая всички останали. Няма да има разделяне на семейства, категоричен бе той.

Сега около 63 хил. украински граждани са настанени в 1204 места за подслон към момента, заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. В момента се подготвят документите за второ плащане, което ще е за април.

Първото плащане е за близо 15,280 млн. лв. за 350 000 нощувки.

До края на следващата седмица ще започне и второто плащане. До момента са подадени 565 заявления от лица извършващи дейност в обектите. Самите обекти се очаква да бъдат над 1000



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ