Тома Биков разби на пух и прах властта: Протести ли?! Правителството пада само

Тома Биков

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков с горещ коментар за антикризисните мерки на властта.

Чух представители на управляващото мнозинство, които казаха, че мерките са антикризисни. Но има фактори, които показват, че правителството не разбира нищо. Чак на 18 май се събраха, за да мислят за антикризисни мерки, а ние още в актуализацията на бюджета предложихме да има мерки, каза Биков пред ПИК.

Инфлацията тръгна от това, че Асен Василев отказа да включи компенсации за цената на тока, той тогава не отчиташе растежа на цените на тока като проблем, каза Биков.

Властта смесва помощ за хората и помощ за бизнеса, а това са две различни неща, обясни Биков.

„Защо взимаш дълг?“, учуди се депутатът на действията на кабинета, който почти всеки понеделник тегли нови и нови дългове.

„БСП не са достатъчно активни. Те по никакъв начин не настояват, най-вероятно другите са им казали, че ще разклатят коалицията“, обясни той и за предложението на БСП да се върнат хартиените бюлетини. По думите му, предложението на БСП, в момента се намира в правната комисия, която пък го бавила нарочно.

Според него, ГЕРБ са готови за избори, защото всяка събота партията събира партийния си актив и стяга редиците.

„Едно правителство пада само, ние сме имали протести, имало е протести, след които сме подавали оставка и след които не сме подавали оставка. Не виждам сериозен потенциал в тази четворна коалиция да продължат заедно дълго време“, коментира Биков.

Нашата позиция на Украйна е изработена от едно младо момче от „Продължаваме промяната“, едно момче с очила. Сигурно сега той пак ще изготви позицията за Северна Македония. Вкарването на парламента в тази история няма никакъв резон, отчете народният представител.

„Петков излиза постоянно някъде и казва, че парламентът ще го реши. Той за какво е? Той „за“ ли е? Една година и повече, Македония не е направила нито една крачка освен това, че няма да ни нападне и да ни вземе Пиринска Македония. Събираха се работни групи, откриха самолетна линия…. Проблемите са антибългарската пропаганда там и това, че в цялото македонско общество, думата българин, е с неприятна конотация. Учат децата от първи клас, че българите са лоши“, продължи Темата Биков.

„Нямам идея“, отговори кратко той кога смята, че Петков ще извърши националното предателство и ще свали ветото на Северна Македония за преговорите й за влизане в ЕС.

Ива Николова показа как са се барикадирали депутатите, поставяйки метални решетки на входните врати на Народното събрание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ