Брутално! Приятелка на починалата родилка с подробности: Беше като премазана от ТИР!

Родилка

Още не искаме да приемем, че тя е починала. Нямаме думи. При домашни условия даже човек може да роди нормално. Това е ненормален начин. Нямаше болки и проблеми. 15 човека едно дете са израждали. Това заяви майката на починалата родилка в Сливен – Ренета, коментирайки станалото.

„Натискали са я с лакти. Не съм медицинско лице, но тя беше много зле първия ден. После уж малко се закрепи, но като й сложиха още малко плазма, тя рухна и започна да гасне в ръцете ми“, добави бащата на момичето – Петър Томов пред Нова тв.

„Ние не сме лекари, но им се доверихме. Знам, че ребрата на детето ми, всичко бе посиняло. Когато една майка след раждане не може да се движи, значи нещо не е било наред“, коментира още майката на Ренета.

Проговори и най-близката приятелка на Ренета – Надя. Тя постоянно е държала връзка с родилката.

„Тя ми каза, че се чувства изключително зле. Имаше големи болки. Каза, че се чувства като премазана от ТИР. Ние си писахме до 5 см разкритие. До тогава нямаше проблем. Каза, че е било варварско всичко след това. Лекари се изреждали да й натискат корема. Коментирало се е секцио, което не е направено“, каза Надя.

„Тя плачеше при всеки опит само да помръдне. На близките лекарите казали, че причината за смъртта е белодробен оток“, добавя Надя, която разкрива, че малко преди да бъде настанена в реанимация Ренета разбрала, че бебето й има проблем с ръчичката.

„Първото нещо, което очаквам и се надявам, е прокуратурата да се задейства. Това не искам да е поредния случай, в който се твърди, че слагаме лекарите под общ знаменател. Не вярвам, че здрава жена отива да ражда и умира просто така. Нещо е станало там вътре и искам да знам какво“, завърши тя.

Родилката, която почина в Сливенската болница, е дошла в отделението на болницата по белодробни заболявания някоко часа след раждането. “Тя беше в тежко състояние, но без наранявания“, това заяви пък по Би Ти Ви завеждащият отделението д-р Юлия Бянкова. Бянкова каза още, че родилката е имала две придружаващи заболявания, които не може да съобщи, тъй като това е чувствителна информация. Причината за смъртта ще се изясни от предстоящата аутопсия.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ