Народът на бунт! Земеделци искат линч за Киро, блокират движението: За украинците пари, за нас нищо

земеделци протест

Градушка с размера на орех се изсипа над Садово във вторник следобед. Обстрелът на ледените късове е продължил 30 минути, а пораженията по реколтата са убийствени.

„Пораженията са 101%. Всичката ми реколта е под земята, всички вложени средства са под земята“, обясни пред Нова телевизия в сряда сутринта пострадал земеделец.

“Чакам държавата. Г-н Петков обеща да даде на украинците по една заплата, искам всички депутати да си дадат заплатите на мен и на колегите“, каза гневно той, а думите му бяха подкрепени от останалите пострадали.

Площадката за ракети в село Чешнегирово, което също пострада от бруталната градушка, не е изстреляла нито една срещу градоносните облаци. Директорът й посочи, че му било забранено от София да стреля с ракети по клетката, заради прелитащ самолет. Какъв е обаче този самолет, той така и не разбрал.

“По клетката, която направи тази беля, не се стреля 20 минути. Имахме забрана от Централния пункт за въздушното движение“, обясни той.

Гневът на хората ескалира и минути след 8 часа сутринта в сряда, те блокираха движението по Цариградския път, който води от Пловдив за Турция.

„Загубихме всичко. Можем да стоим тук цял ден. Вече няма какво да правим и какво да работим. Обречени сме на глад, заедно със семействата си“, обърнаха се към властта на Киро и компания пострадалите земеделски производители от Садово и Чешнегирово.

„Това са години наред, никой не е получил никакво обезщетение. Идва комисия, казва, че 100% трябва да се плати. Какво означава, че държавата не може една година да плати едни пари?“, възмутиха се протестиращите.

Производителите заявиха, че искат оставките на шефа на Държавен фонд „Земеделие” и тази на земеделския министър Иван Иванов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ