Трагедия! Известен българин загина при фатален сблъсък в пловдивско, друг бере душа

Пирогов, Линейка

Тежка катастрофа е възникнала тази сутрин край Пловдив – в село Марково. Сигналът е получен в полицията около 10.15 часа. По предварителни данни, при спускане от стръмна улица лек автомобил „Фолксваген“ се блъснал в масивна ограда на частен имот, предава plovdiv24.bg.

На място загинал 76-годишният водач, а с опасност за живота в болница е транспортиран неговият спътник, на 39 години. Местопроизшестивето е запазено, извършва се оглед. Причините, довели до катастрофата, се изясняват.

Койчо Русев е загиналият при пътнотранспортното произшестви.

Койчо Русев е роден на 10 октомври 1946 г. в с. Зорница, Бургаска област. Завършва Машинно-електротехническия институт София и Висшия икономически институт „Карл Маркс“. Специализирал е в Академията за народно стопанство и във френския институт „Марком“.

Целият му професионален път преминава в сферата на транспорта. Създател е на Националната транспортна камара и „Български транспортен холдинг“ АД. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на независимите писатели в България.

Русев е носител на много награди и отличия, съавтор и автор на книги. Предоставя лична стипендия на най-добрия студент от Транспортния факултет на Технически университет – София и осигурява ежегодно награди за тримата първенци на випуска. Огромна част от живота и работата му протичат в Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ