Мистерия около изчезването на Весо Бургазата: Намерен е мъртъв в гора до Равадиново (ОБНОВЕНА)

весо бургазата

50-годишният Веселин Петров от Черноморец, известен с прякора Весо Бургазата, бе открит мъртъв от издирвателната група на МВР, в която от вчера са включени доброволци и ловните дружинки от община Созопол. Тялото е намерено в гористата местност над село Равадиново, провесено на бесило.

Няма данни за насилие при извършения бърз оглед. Автомобилът му Порше Кайен е бил паркиран до него.

Криминалистите не изключваха версията за самоубийство, тъй като не бе взел със себе си дори мобилния телефон. По съставения психопортрет на изчезнелия без следа от неделя сутринта от около 09:15 ч. от дома си бизнесмен, направен от показанието на неговите близки и дебелото му криминално досие, имаше вероятност той да е отишъл и на рискова бизнес среща, каквито е провеждал през по-голямата част от съзнателния си живот.

Весо Петров бе един от най-богатите хора в Черноморец. С брат му Здравко Петров бяха изградили цяла империя в строителния бранш, имаха и търговски обекти, никога не се изпитвали недоимък.

Буйният нрав на Весо обаче през годините бе прераснал в поредица от криминални деяния – грабежи, рекет и насилие.

Той оставя две деца сираци от двете си бивши съпруги – дъщери на 18 г. и 7 г.

Още преди 12 часа днес полицейските части сформираха група за издирването му в гористата местност около Атия и с. Росен, в която се включиха доброволци и местната ловно-рибарска дружинка.

Изчезването на бизнесмена Весо Бургазата вълнува цяла България.

Появявиха се нови загадъчни обстоятелства.

По данни на хора, които са го познавали добре, Бургазата имал навика да гостува често на свой приятел, който имал ранчо в този район.

Известно е също, че притежавал и незаконно оръжие.

Една от версиите, по които работят разследващите е самоубийство. Тя може и да отпадне, тъй като разпитаните дотук свидетели смятат, че това не е човек, който би сложил край на живота си, независимо в колко затруднено положение ще изпадне.

Странното е, че джипът му „Порше Кайен“ не е засечен от нито една трафик камера по главния път Бургас-Созопол или пък частна охранителна камера във всички посоки, околовръст къщата му, в непосредствена близост до в.с.“Свети Никола“, пише Флагман.бг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ