Мъри Стоилов скочи на Лечков и шефа на НАП: Кой е Спецов, че да решава за Левски?!

станимир стоилов мъри

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди заминаването на тима за подготвителен лагер в Боровец. Мъри коментира много от актуалните теми за клуба. Не подмина казуса с дълговете на „сините“ към НАП, както и информацията, че прокуратурата разследва мача на Левски със Септември (Симитли) за купата на България.

„И аз съм объркан точно какво трябва да правим – дали подготовка или директно да продължим да тренираме. Ще направим някаква смесица. Явно скоро няма да има промени. Не искам да се занимавам с българския футбол. Гледам нещата в Левски да са добре. От извиненията, които чух от българските клубове, ме напушва смях“, заяви Стоилов.

„Проблемите на българския футбол съм ги казвал – нямаме стадиони, нямаме достатъчно бази, но най-големият проблем сме ние треньорите и футболистите. Не е проблем оставката, а назначаването. Трябва много добре да се мисли кой ще е следващият треньор на националния отбор. За националния отбор трябва опитен човек, който да се справи с отбора. Смятам, че Херо е точният избор. Имаме нелош отбор, който не може дълго време да намери пътя към победата. Аз не си спомням да сме изиграли мач, в който някой от нас да е доволен. Не трябва да бягаме от нашата отговорност и да прехвърляме вината на играчите. Ако броим подмладяването с футболисти от по 28 години, значи сме сбъркали какво е подмладяване. Ръководството на футболния съюз също трябва да помисли за развитието на футбола. И Лечков, и Костадинов знаят рецептата, но от 15 години не са я намерили. Лечков да внимава какво говори за футболистите на Левски. Сливен от 15 години ги няма на картата“.

„Идването ми в клуба беше да спасим Левски игрово и финансово. Спряхме пропадането. Левскарите няма от какво да се срамуват, когато играе отборът им. Финансово също се изчистиха много задължения към клубове и играчи. Там също нещата отиват към крайната си точка, което говори за работата на всички в клуба. С помощта на привърженици и спонсори успяхме да изчистим голяма част от задълженията. Остават някакви дребни задължения. Последното ни задължение е към фирмата за спортна екипировка. Там имаше обещание от Тити Папазов той да поеме тези задължения. Надявам се да си спази обещанията“, допълни треньорът на Левски.

„Следващата стъпка е да изчистим задълженията към НАП. В най-скоро време ще започне да се плаща регулярно. За мен е важно, приходите, които влязат от „Левски на левскарите“, да отидат направо към НАП. Другият вариант е да търсим богати инвеститори и спонсори. Да, имаме задължения към НАП, които ще опитаме да изпълним. Г-н Спецов да решава какъв ще е Левски, няма да се случи. Не е най-доброто решение за него или за когото да е, да се занимава само с Левски. На фона на Левски и любовта на хората не трябва много да се заиграваме.“

„Смятам, че така ще изпълним нашите задължения. Оттам нататък ще дадем възможност на много мераклии да се ширят и да развиват клуба. Засега имаме добра организация и тактическа дисциплина. Има една симбиоза между всички нас и затова Левски се държи на повърхността.“

„С нас никой от Прокуратурата не се е свързвал. Левски не участва в уговорени мачове. Другият отбор си носи отговорността. Аз съм „За“ да дадем обяснения“, обяви 55-годишният специалист.

„Доволен съм от състоянието, в което дойдоха играчите. Всички са се отнесли сериозно към паузата. Изключвам двамата, които бяха контузени – Ивелин и Уелтон. Те изключително отговорно присъстваха на всички процедури през паузата. Мисля, че нещата са в нормалния си ред. Надявам се и националите да се върнат здрави. Хосе Кордоба е с травма, която според нас е минимална. Той ще почива около седмица и другата ще се присъедини към отбора. Направили сме му програма за възстановяване. Доброто ми впечатление от чуждестранните футболисти е, че и двамата бразилци, както и Хосе, предпочетоха да се възстановяват тук, а не да пътуват.

„Изкарахме между 10 и 12 души целия сезон. Търсим още едно ново попълнение, за да имаме повече конкуренция. Надявам се до седмица на подсилим отбора с нов играч. Допълнителни разходи под никаква форма няма да правя. Имаме от нашия си бюджет, който е определен за отбора. Отново бюджетът ще бъде по-малък и ще спестим някакви средства. Имаме идеи и се надяваме да решим нещата. Можем да си позволим още един играч да привлечем, ако намерим под някаква форма освобождаване от финансовите задължения към Здравко Димитров и Митков Костадинов. U19 според нас е изключително измислена група, където се играе смесица между юношески и аматьорски футбол. Доста по-огромни са разходите за “Б” група, отколкото за “В” група. Между “В” група и U19 предпочетохме “В” група. Също така и таксите са доста по-високи за Втора лига“, призна Станимир Стоилов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ